Χριστίνα Πάσχου

Η Χριστίνα Πάσχου είναι ψυχολόγος και συστημική ψυχοθεραπεύτρια.

Σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές της στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ανθρώπινα Δικαιώματα και Εκπαίδευση με κατεύθυνση στην Ειδική Αγωγή», στο Τμήμα Εκπαίδευσης και Αγωγής στην προσχολική Ηλικία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α.).

Ειδικεύτηκε στη Συστημική Ψυχοθεραπεία και Συμβουλευτική στο Κε.Σ.Με.Θ.Θ. –  Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Θεσσαλονίκης, με υπεύθυνο τον Σταύρο Γκουγκουσκίδη, κλινικό ψυχολόγο και συστημικό ψυχοθεραπευτή.

Από το 2001 εργάζεται ως ψυχολόγος, παρέχοντας υπηρεσίες ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής ενώ επίσης πραγματοποιεί ψυχοεκπαίδευση γονέων παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές, καθώς και συμβουλευτική οικογένειας.

Από το 2015 έως και σήμερα εργάζεται ως αναπληρώτρια ψυχολόγος στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση σε σχολεία της Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στα πλαίσια αυτής της εργασίας έχει συντονίσει ομάδες γονέων.

Την περίοδο 2001-2015 εργάστηκε σε κέντρα ημέρας για άτομα με αυτισμό (ΕΛΠΙΔΑ, Ε.Ψ.Υ.Μ.Ε), καθώς και σε κέντρα ειδικών θεραπειών για παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές.

Το 2013 εργάστηκε ως υπεύθυνη ψυχολόγος στο τμήμα αυτισμού του κέντρου ειδικών θεραπειών Έλλογον, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί ψυχοεκπαίδευση γονέων παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές, καθώς και συμβουλευτική οικογένειας.

Συμμετέχει, εδώ και πολλά χρόνια, ως συνοδός και υπεύθυνη ψυχολόγος σε κατασκηνώσεις της Π.Ο.Σ.Γ.Κ.Α.μεΑ., στην Καβάλα και στην ΑΘήνα.

Έχει συμμετάσχει εθελοντικά στις εργασίες του τμήματος παιδοψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Παίδων Αγ. Σοφίας, στην Εταιρεία Σπαστικών Β.Ελλάδος, στη μονάδα αυτιστικών ατόμων (Ελπίδα) και σε πολλές άλλες δομές με ευπαθείς ομάδες.

Είναι αρθρογράφος κειμένων ψυχολογίας σε διάφορα site Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης. Ένα μέρος της δουλειάς της αποτελούν :

Είναι κάτοχος της υπ΄αρ. πρωτ.24/33329 άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου.