Χριστίνα Αζοπούλου

Η Χριστίνα Αζοπούλου είναι κοινωνική λειτουργός και συστημική ψυχοθεραπεύτρια.

Παρέχει υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής στο Κε.Σ.Με.Θ. Αθήνας.

Έχει εργαστεί σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης ως κοινωνική λειτουργός εφαρμόζοντας την συστημική σκέψη στο σχολείο και στην κοινότητα.

Παράλληλα, είχε συντονίσει ως εκπαιδεύτρια κοινωνική λειτουργός το Εργαστήρι Κοινωνικής και Κοινοτικής Εργασίας και Συμβουλευτικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Αντίστοιχα, έχει αναλάβει Erasmus+ έργα που αφορούν την εκπαίδευση σε θεματικές των ανθρώπινων δικαιωμάτων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Μετείχε στην ομάδα της Επιτόπιας Παρέμβασης του προγράμματος Child Guarantee του Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού και της UNICEF.

Στο παρόν εργάζεται σε Κέντρο Ημέρας Παιδιών, Εφήβων και Οικογένειας.

Έχει αποφοιτήσει από το τμήμα  Κοινωνικής Διοίκησης, με κατεύθυνση Κοινωνική Εργασία του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, όπου έχει ολοκληρώσει και τις μεταπτυχιακές της σπουδές στην Εκπαίδευση στην Κοινωνική Εργασία. Έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική-Οικογενειακή θεραπεία και Συμβουλευτική στο Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Θεσσαλονίκης, στη Συστημική Ζευγαριών στο Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, ενώ έχει παρακολουθήσει το επιμορφωτικό πρόγραμμα της Μέριμνας που αφορά στη Στήριξη και Συμβουλευτική πένθους για παιδιά, έφηβους και οικογένειες που θρηνούν. Παράλληλα, έχει ολοκληρώσει το ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Orlando LGBT+ ψυχική υγεία χωρίς στίγμα, με τίτλο: «Βασικές αρχές στη Συμβουλευτική και την Ψυχοθεραπεία με ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα».

Ακολούθως εκπαιδεύτηκε στο 3ημερο Εισαγωγικό Σεμινάριο του Αναστάση Σπηλιάδη, Ψυχολόγου/Συστημικού θεραπευτή με τίτλο: «Υποστήριξη εφήβων με συμπτώματα δυσφορίας φύλου ή ασυμφωνίας φύλου».

Συμμετείχε με παρουσιάσεις και εργαστήρια που αφορούν τη συστημική πρακτική σε συνέδρια και διημερίδες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Είναι μέλος του Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος και μετέχει την Επιτροπή Ψυχοθεραπείας.

Είναι τακτικό μέλος στη Συστημική Εταιρία Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ) και μέλος του ΔΣ ΣΕΒΕ.