Ζωή Τσαμίδου

Η Ζωή Τσαμίδου είναι ψυχολόγος και συστημική ψυχοθεραπεύτρια.

Σπούδασε Ψυχολογία στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην Συμβουλευτική Ψυχολογία. Στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής της εξειδίκευσης εκπαιδεύτηκε στην παροχή συμβουλευτικής υποστήριξης και στην ψυχοθεραπεία ατόμων με ψυχολογικές δυσκολίες, παιδιών-εφήβων, γονέων και εκπαιδευτικών υπό το πρίσμα ενός υπαρξιακού και πολυπολιτισμικού προσανατολισμού.

Ειδικεύτηκε στη Συστημική Θεραπεία και Συμβουλευτική, ολοκληρώνοντας το τετραετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στο Κε.Σ.Με.Θ.Θ. – Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Θεσσαλονίκης, με υπεύθυνο τον Σταύρο Γκουγκουσκίδη, κλινικό ψυχολόγο και συστημικό ψυχοθεραπευτή.

Έχει εργαστεί με παιδιά και εφήβους στο φάσμα του αυτισμού σε δομές ειδικής αγωγής. Στα πλαίσια της δουλειάς της σε σχολεία έχει συντονίσει ομάδες εκπαιδευτικών και γονέων. Για τέσσερα έτη εργάστηκε σε φροντιστήριο Ανώτατης Εκπαίδευσης προετοιμάζοντας άτομα για τις κατατακτήριες εξετάσεις του Τμήματος Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως ψυχολόγος σε σχολεία και δομές του Υπουργείου Παιδείας, ενώ παράλληλα υποστηρίζει ενήλικες, παιδιά και οικογένειες στο ιδιωτικό της γραφείο.

Έχει εκπαιδευτεί στην χορήγηση της τελευταίας έκδοσης της Κλίμακας Νοημοσύνης για παιδιά (WISC-V) και αναλαμβάνει την ψυχομετρική αξιολόγηση της νοητικής λειτουργικότητας σε παιδιά και εφήβους.

Συνεργάζεται με την Ελληνική MENSA, έναν παγκόσμιο μη κερδοσκοπικό οργανισμό, σκοπός του οποίου είναι η αναγνώριση, η υποστήριξη, η έρευνα και η προώθηση της ανθρώπινης ευφυΐας.

Στο πλαίσιο της ακαδημαϊκής της πορείας έχει συμμετάσχει με προφορικές ανακοινώσεις σε Πανελληνία Συνέδρια Συμβουλευτικής Ψυχολογίας.

Είναι κάτοχος της υπ’ αριθμ. ΔΔΥ/ΠΚΜ/11509 άδειας άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου.