Γουρνάρη Χαρά

Η Γουρνάρη Χαρά γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πρέβεζα. Σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Εκπαιδεύτηκε στη Συστημική-Οικογενειακή Θεραπεία και Συμβουλευτική στο Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης. Ασχολείται με τη Συστημική Θεραπεία ατόμων, οικογενειών, ζευγαριών και ομάδων.

Έχει εκπαιδευτεί στη Συμβουλευτική σύμφωνα με τις αρχές της Φεμινιστικής Προσέγγισης και στη Διαπολιτισμική Διαμεσολάβηση. Αυτό το χρονικό διάστημα παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου «Διοίκηση Μονάδων Υγείας» και το πρόγραμμα εκπαίδευσης συστημικών θεραπευτών στη θεραπεία παιδιών και εφήβων στο Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης.

Έχει ασχοληθεί με το θέμα της ενδοοικογενειακής βίας, τόσο στο κομμάτι της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης με δράσεις πρόληψης όσο και την υποστήριξη και την παρέμβαση στις οικογένειες που πλήττονται από αυτή.

Έχει δουλέψει ως ψυχολόγος στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στο Ινστιτούτο Διαρκούς Εκπαίδευσης Ενηλίκων. Επίσης, διετέλεσε Υπεύθυνη στη Σχολή Γονέων του νομού Άρτας στο πρόγραμμα «Σχολές Γονέων» του Ιδρύματος Νεολαίας & Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας από τον Απρίλιο του 2013 μέχρι τη λήξη του προγράμματος τον Σεπτέμβριο του 2015.

Σήμερα, εργάζεται στο  Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Θυμάτων Βίας του Δήμου Άρτας και συνεργάζεται με το Κε.Σ.Με.Θ.Θ. – Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Θεσσαλονίκης, το Mediterranean College Θεσσαλονίκης και το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Πρέβεζας  ως εκπαιδεύτρια.

Από το 2010 μέχρι σήμερα εργάζεται ιδιωτικά.

Είναι μέλος στη Συστημική Εταιρία Βορείου Ελλάδος(ΣΕΒΕ)..