Λεοντιάδου Κρυσταλλία

Η Λεοντιάδου Κρυσταλλία αποφοίτησε από  το Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. το 1998. Στην συνέχεια, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Σχολική-Εξελικτική ψυχολογία (1998-2001, Α.Π.Θ.) στην Συμβουλευτική στην Τοξικοεξάρτηση (2005-2006, ΚΕΘΕΑ, Πανεπιστήμιο California, San Diego, Τμήμα Ψυχιατρικής)  στην Διοίκηση και τον Κοινωνικό Σχεδιασμό στον Τομέα της Τοξικοεξάρτησης (2012-2014, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, ΚΕΘΕΑ, Πανεπιστήμιο California , San Diego, Τμήμα Ψυχιατρικής).

Εκπαιδεύτηκε στην Συστημική-Οικογενειακή  Ψυχοθεραπεία   για έναν χρόνο στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δυτικού Τομέα, μέσω του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Θεραπευτική και Συμβουλευτική Υποστήριξη ατόμου και οικογένειας» (2000-2001) και για τρία χρόνια  στο  Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης  (2000-2003) με υπεύθυνο εκπαιδευτή τον Τάσο Ζήση, κλινικό ψυχολόγο, μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Συστημικής Θεραπείας.

Έχει ασχοληθεί με θέματα παιδικής ψυχολογίας και διαπαιδαγώγησης  καθώς έχει εργαστεί ως παιδοψυχολόγος στο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και έχει συντονίσει ομάδες γονέων στις Σχολές Γονέων του δήμου Καλαμαριάς για μια δεκαετία. Παράλληλα, εργάστηκε ως ψυχοθεραπεύτρια ατόμων, οικογενειών και ομάδων σε ιδιωτικό γραφείο, ενώ έχει εμπειρία συντονισμού ψυχοκοινωνικών δομών, καθώς αποτέλεσε συντονίστρια του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δήμου Συκεών.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία σε άτομα, οικογένειες και ομάδες στον τομέα των εξαρτήσεων, καθώς από το 2005 εργάζεται στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) όπου και διετέλεσε εκλεγμένο μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής. Διετέλεσε ακόμα, συντονίστρια των εκπαιδευτικών δράσεων των Κέντρων Πρόληψης και Προαγωγής της Ψυχικής Υγείας Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο συνεργασίας της με το Τμήμα Εκπαίδευσης του ΟΚΑΝΑ, και είναι εκπαιδεύτρια του Συνθετικού Συστημικού Μοντέλου Καταξιωτικής Διερεύνησης.

Διετέλεσε πρόεδρος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.) την περίοδο 2015-2016 και είναι έως και σήμερα μέλος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού Μετάλογος που εκδίδει η Σ.Ε.Β.Ε. Συμμετέχει στην διοργάνωση των επιστημονικών διημερίδων της Σ.Ε.Β.Ε, έχει παρουσιάσει ‘εργαστήρια’ με θεματικές που αφορούν την συστημική οπτική στην κλινική πράξη, ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευθεί  σε επιστημονικά περιοδικά και στον τύπο.

Συμμετείχε, ως μέλος της οργανωτικής επιτροπής, στο 9ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο της European Family Therapy Association – EFTA ,που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, 28/9-1/10/2016.

Είναι  κάτοχος της υπ’ αριθμ.24/64171/98 άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ψυχολόγου.