Καρπουχτσής Σταύρος

Ψυχολόγος-Συστημικός Ψυχοθεραπευτής, εκπαιδευτής, επόπτης.

Ο Σταύρος Καρπουχτσής γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη.

Αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ με ειδίκευση στην κοινωνική-κλινική ψυχολογία. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι εκπαιδευμένος στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία καθώς και στη Συστημική-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία με την οποία ασχολείται επισταμένως και εργάζεται ψυχοθεραπευτικά.

Έχει εργαστεί σαν ψυχολόγος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στο Δήμο Συκεών και στην Ελληνική Εταιρεία νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών. Είναι συνεργάτης εκπαιδευτής του Συστημικού Ινστιτούτου Κύπρου. Είναι καθηγητής στο Mediterranean College of Thessaloniki (University of Derby), είναι επόπτης της πρακτικής άσκησης των μεταπτυχιακών φοιτητών του μεταπτυχιακού στη συνθετική ψυχοθεραπεία και διετέλεσε επιστημονικός υπεύθυνος του συμβουλευτικού κέντρου. Είναι καθηγητής στο DEI College (University of Northampton). Είναι συνεργάτης του Κέντρου Αντλεριανής Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης και επόπτης των συντονιστών του κέντρου. Συνεργάζεται επισταμένως με το Διεθνές Κέντρο Συστημικής Θεραπείας στη Χαιδελβέργη της Γερμανίας (IGST). Από το 2008 μέχρι σήμερα εργάζεται ιδιωτικά στη Θεσσαλονίκη.

Αντικείμενα έρευνας και εργασίας: Συμβουλευτική σχέσεων – γάμου, θεραπεία αγχωδών διαταραχών, κρίση πανικού, ψυχοσωματικά συμπτώματα. Θεραπεία ατόμων που παρουσιάζουν κατάθλιψη και νευρική ανορεξία-βουλιμία, Ομαδική ψυχοθεραπεία, εποπτεία- ομάδες εποπτείας. Συστημική και κουνστρουκτιβιστική οπτική και σκέψη.

Έχει παρουσία σε Πανελλήνια και Διεθνή συνέδρια, με εργασίες αναρτήσεις και εισηγήσεις. Δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία καθώς και ενεργή συμμετοχή σε ομιλίες και σεμινάρια. Συμμετοχή στην οργανωτική επιτροπή της Διημερίδας της Συστημικής Εταιρείας Β. Ελλάδος.

Είναι μέλος της Συστημικής Εταιρείας Β. Ελλάδος και μέλος στο Δ.Σ. της εταιρείας, του Πανελλήνιου Ψυχολογικού Συλλόγου, της Ψυχολογικής Εταιρίας Βορείου Ελλάδας (ΨΕΒΕ) και της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας (ΕΛΨΕ), της Ελληνικής εταιρείας νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών καθώς και ιδρυτικό μέλος του Πανελληνίου ινστιτούτου νευροεκφυλιστικών νοσημάτων.