Ζήσης Τάσος

TasosΚλινικός ψυχολόγος, συστημικός θεραπευτής, εκπαιδευτής και  επόπτης, επιστημονικός υπεύθυνος Συστημικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης

Έχει σπουδάσει Ψυχολογία (Dipl.-Psych.) στο πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης (Γερμανία) με ειδίκευση στην Κλινική Ψυχολογία. Έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική (Οικογενειακή) Θεραπεία στη Διεθνή Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας (IGST), στη Χαϊδελβέργη και την Κλινική Ύπνωση στη Διεθνή Εταιρεία Ύπνωσης (I.S.H) στην Αθήνα. Επίσης έχει εκπαιδευτεί τη Συστημική Εποπτεία στη Διεθνή Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας (I.G.S.T.) , στη Χαϊδελβέργη (Γερμανία). Είναι αναγνωρισμένος ως «Συστημικός Θεραπευτής και Σύμβουλος» της Συστημικής Εταιρείας (S.G) Γερμανίας.

Υπήρξε μέλος της ιδρυτικής ομάδας της «Ιθάκης», της πρώτης Θεραπευτικής Κοινότητας για εξαρτημένα άτομα στην Ελλάδα. Το 1986 ξεκίνησε την ιδιωτική  πρακτική στη Θεσσαλονίκη ως ψυχοθεραπευτής (μέχρι σήμερα). Υπήρξε Κλινικός διευθυντής του Ειδικού Επαγγελματικού Εργαστηρίου για Άτομα με Αναπηρίες στην Κοζάνη και μέλος της ιδρυτικής ομάδας του Ψυχοκοινωνικού Συμβουλευτικού Σταθμού για Άτομα Εξαρτημένα από Αλκοόλ και Φάρμακα του ΨΝΘ. Επίσης αποτέλεσε συνεργάτης του ΚΕ.ΘΕ.Α. με διάφορα καθήκοντα (μεταξύ άλλων: Σύμβουλος του Υπευθύνου του Προγράμματος «ΙΘΑΚΗ», Υπεύθυνος του Κέντρου Κοινωνικής Επανένταξης Θεσσαλονίκης, Υπεύθυνος του Κέντρου Οικογενειακής Υποστήριξης Θεσσαλονίκης, Υπεύθυνος για την επιμόρφωση του προσωπικού στο Πρόγραμμα «ΙΘΑΚΗ»). Ασκεί δραστηριότητα εκπαιδευτή στη Συστημική θεραπεία και Συμβουλευτική ως υπεύθυνος του Συστημικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης (Σ.Ι.Θ.).

Αποτέλεσε Ιδρυτικό μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.) (μέλος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Οικογενειακής Θεραπείας EFTA) και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Σ.Ε.Β.Ε. Υπήρξε μέλος της Συντακτικής Επιτροπής του περιοδικού «ΜΕΤΑΛΟΓΟΣ» (Τεύχη 1-7) που εκδίδει η Συστημική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.).

Οι τομείς που εξειδικεύεται είναι: Συστημική θεραπεία ατόμων, ζευγαριών, οικογενειών και ομάδων, εποπτεία ψυχοκοινωνικών φορέων στην Ελλάδα και την Κύπρο, εκπαιδευτής στη Συστημική Θεραπεία και Συμβουλευτική.

Από το 2001 είναι επισκέπτης εκπαιδευτής και επόπτης στη Εταιρεία Συστημικής Θεραπείας (MAGST) στο Μάνχαϊμ (Γερμανία).