Σταύρος Καρπουχτσής

Ο Σταύρος Καρπουχτσής αποφοίτησε από το τμήμα Ψυχολογίας του Α.Π.Θ με ειδίκευση στην Κοινωνική-Κλινική ψυχολογία. Έχει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Συμβουλευτική Ψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ στη Μεγάλη Βρετανία. Είναι εκπαιδευμένος στην Προσωποκεντρική Συμβουλευτική και Ψυχοθεραπεία καθώς και στη Συστημική-Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία. Κατέχει την Αγγλική και Γερμανική γλώσσα.

Έχει εργαστεί σαν Κλινικός Ψυχολόγος στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, στο Δήμο Συκεών και στην Ελληνική Εταιρεία νόσου Alzheimer και συγγενών διαταραχών.Από το 2008 ασκεί το επάγγελμα του ψυχολόγου σαν ελεύθερος επαγγελματίας. Διδάσκει από το 2009 στο Meditteranean College διάφορους τομείς της Ψυχολογίας και είναι επόπτης της πρακτικής άσκησης των μεταπτυχιακών φοιτητών του κολλεγίου. Είναι συνεργάτης του Κέντρου Αντλεριανής Ψυχολογίας Θεσσαλονίκης και επόπτης των Συντονιστριών του Κέντρου. Συνεργάζεται επισταμένως με το Διεθνές Κέντρο Συστημικής Θεραπείας στη Χαιδελβέργη της Γερμανίας (IGST). Είναι συνεργάτης εκπαιδευτής-επόπτης του Συστημικού Ινστιτούτου Κύπρου και συνεργάτης εκπαιδευτής-επόπτης του Κέντρου Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας (Κε.Σ.Με.Θ.), Θεσσαλονίκης και Αθήνας. Είναι μέλος του Δ.Σ. της Συστημικής Εταιρείας Β.Ελλάδος, μέλος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού Μετάλογος και μέλος της Ευρωπαικής Εταιρείας Οικογενειακών Θεραπευτών (EFTA).

Έχει συνεχή παρουσία σε Πανελλήνια και Διεθνή συνέδρια, με εργασίες αναρτήσεις και εισηγήσεις. Δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και βιβλία καθώς και ενεργή συμμετοχή σε ομιλίες και σεμινάρια. Αντικείμενα έρευνας και εργασίας: Συμβουλευτική σχέσεων – γάμου, θεραπεία αγχωδών διαταραχών, κρίση πανικού, ψυχοσωματικά συμπτώματα. Θεραπεία ατόμων που παρουσιάζουν κατάθλιψη και νευρική ανορεξία-βουλιμία, εποπτεία επαγγελματιών ψυχικής υγείας, ομαδική ψυχοθεραπεία, εποπτεία- ομάδες εποπτείας.