Παναγιώτα Παπαμιχαήλ

Η Παναγιώτα Παπαμιχαήλ είναι Ψυχολόγος MSc, Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια, επόπτρια και εκπαιδεύτρια.

Αποφοίτησε από την Φιλοσοφική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης  με κατεύθυνση σπουδών την Ψυχολογία και στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις Μεταπτυχιακές της σπουδές στον κλάδο της Κοινωνικής Κλινικής  Ψυχολογίας στο Α.Π.Θ. Είναι πιστοποιημένη Σύμβουλος Τοξικοεξάρτησης από την Επιστημονική Επιτροπή  ICRC, μέλος της Συστημικής Εταιρείας Β. Ελλάδος (ΣΕΒΕ),  και πρώην μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Συστημικών και  Οικογενειακών Θεραπευτών (ΕΘΟΣ).

Έχει ολοκληρωμένη μετεκπαίδευση στη Συστημική Θεραπεία στο Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (ΣΙΘ), στη Γνωσιακή-Συμπεριφορική Θεραπεία καθώς και διετή εκπαίδευση στη Συναλλακτική Ανάλυση. Έχει επίσης ολοκληρωμένη κατάρτιση στην Ανακουφιστική Φροντίδα παιδιού και εφήβου στην χρόνια ασθένεια και το θάνατο.

Έχει συνεργαστεί με το Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (ΣΙΘ), το Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας Κύπρου (ΚΕ.ΠΑ.ΨΥ) και το Ινστιτούτο Συστημικής Θεραπείας  Θεσσαλονίκης (ISTT) ως  εκπαιδεύτρια και επόπτρια Συστημικών και Οικογενειακών θεραπευτών.

Επίσης έχει συνεργαστεί με πολλούς φορείς και υπηρεσίες όπως: ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ-ΙΘΑΚΗ,  Γ΄ Πανεπιστημιακή Ψυχιατρική Κλινική Α.Χ.Ε.Π.Α. Υπηρεσία Παιδιού και Εφήβου, Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων, Κέντρο Πρόληψης ΠΥΞΙΔΑ,  Συμβουλευτικός Σταθμός και  Σχολή Γονέων  Δήμου Συκεών,  Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς κ.α

Τα τελευταία χρόνια έχει αναλάβει την οργάνωση και διεξαγωγή πολλών σεμιναρίων, εισηγήσεων και διαλέξεων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, ενώ παράλληλα ασκεί ιδιωτική πρακτική σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα από το 1998.