Ειρήνη Καραβασίλη

Η Ειρήνη Καραβασίλη είναι ψυχολόγος, συστημική ψυχοθεραπεύτρια, καθώς και υπεύθυνη συντονισμού του Κε.Σ.Με.Θ. στην Αθήνα.

Παρέχει υπηρεσίες ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής στο Κε.Σ.Με.Θ. Αθήνας.

Σπούδασε στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με κατεύθυνση Κλινικής Ψυχολογίας.

Ειδικεύτηκε στη Συστημική Θεραπεία και Συμβουλευτική, παρακολουθώντας το τετραετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στο Κε.Σ.Με.Θ.Θ. – Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Θεσσαλονίκης, με υπεύθυνο τον Σταύρο Γκουγκουσκίδη, κλινικό ψυχολόγο και συστημικό ψυχοθεραπευτή.

Από το 2016 έως και σήμερα παρέχει υπηρεσίες ατομικής και ομαδικής ψυχοθεραπείας και συμβουλευτικής.

Την περίοδο 2017-19 εργάστηκε ως ψυχολόγος στο Dyslexia Center-Pavlidis Method των Γιαννιτσών, όπου ασχολήθηκε με ψυχο-εκπαιδευτική, συμβουλευτική και ψυχοθεραπευτική αντιμετώπιση παιδιών και εφήβων, αλλά και με την συμβουλευτική γονέων και την οικογενειακή ψυχοθεραπεία.

Την περίοδο 2016-17 εργάστηκε εθελοντικά ως συν-συντονίστρια μίας θεραπευτικής ομάδας ατόμων με διάγνωση χρόνιας ψύχωσης στο Κέντρο Ημερήσιας Περίθαλψης της  Δομής Ψυχικής Υγείας  Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών, υπό την εποπτεία της Άννας Εμμανουηλίδου, κλινικής ψυχολόγου και συστημικής ψυχοθεραπεύτριας.

Το χρονικό διάστημα 2012-13, στα πλαίσια της πρακτικής της, εργάστηκε στον Ξενώνα Προσωρινής Φιλοξενίας Παιδιών και Εφήβων σε κίνδυνο, «Το Σπίτι της ΑΡΣΙΣ», όπου ασχολήθηκε με την ατομική συμβουλευτική εφήβων, την δημιουργία παιδικών ομάδων δημιουργικής απασχόλησης και εκπαιδεύτηκε στην αντιμετώπιση καταστάσεων κρίσης.

Αρθρογραφεί σε διάφορα site Ψυχολογίας και μέρος της δουλειάς της αποτελούν :

Είναι Τακτικό Μέλος του Συλλόγου Ελλήνων Ψυχολόγων (Σ.Ε.Ψ) με αριθμό μητρώου 2604 και κάτοχος της υπ’αρθμ. 23327/5071 άδειας άσκησης επαγγέλματος ψυχολόγου.

Είναι τακτικό μέλος μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε: Ειρήνη Καραβασίλη