Γιώργος Παπαδημητρίου

Ο Γιώργος Παπαδημητρίου είναι ψυχολόγος, συστημικός ψυχοθεραπευτής.  

Σπούδασε Ψυχολογία στο Τμήμα Ψυχολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών “Φύλο, Κοινωνία, Πολιτική” στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.  

Ειδικεύτηκε στη Συστημική Θεραπεία και Συμβουλευτική, ολοκληρώνοντας το τετραετές Πρόγραμμα Εκπαίδευσης στο Κε.Σ.Με.Θ.– Κέντρο Συστημικής Μελέτης και Θεραπείας Αθήνας, με υπεύθυνο τον Σταύρο Γκουγκουσκίδη, κλινικό ψυχολόγο και συστημικό ψυχοθεραπευτή. Στο πλαίσιο της πρακτικής του άσκησης, παρείχε τις υπηρεσίες του στο πρόγραμμα Συμβουλευτική με συμβολικό Κόστος του Κε.Σ.Με.Θ. Αθήνας.

Παράλληλα, ειδικεύτηκε στην Θεραπεία Συμπεριφοράς των Διαταραχών Άγχους, της Ιδεοψυχαναγκαστικής και της Μετατραυματικής Διαταραχής, στο ΕΠΙΨΥ – Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Νευροεπιστημών και Ιατρικής Ακρίβειας “Κώστας Στεφανής”. Στο πλαίσιο της εκπαίδευσής του, έκανε την πρακτική άσκησή του στη Μονάδα Θεραπείας Συμπεριφοράς και το Ειδικό Ιατρείο Ιδεοψυχαναγκαστικής Διαταραχής και Συναφών Διαταραχών στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο.  

Έχει ασχοληθεί ερευνητικά με τη Ψυχολογία των ΛΟΑΤΚΙ+ Ταυτοτήτων, εκπονώντας την πτυχιακή εργασία του με θέμα τους μη- ετεροφυλόφιλους σεξουαλικούς προσανατολισμούς στον εργασιακό χώρο, ενώ η διπλωματική εργασία του διερεύνησε τη σύνδεση της ΛΟΑΤΚΙ πολιτικής κοινότητας στην Ελλάδα με έννοιες όπως η ταυτότητα, ο αυτοπροσδιορισμός, ο ασφαλής χώρος και η κοινότητα.  

Την περίοδο 2019-2023 εργάστηκε ως ψυχολόγος σε οργανώσεις που ασχολούνται με την παροχή υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας σε προσφυγικό πληθυσμό (International Organisation for Migration, International Rescue Committee, Safe Place International), στην Αθήνα και στη Σάμο.   Το χρονικό διάστημα 2013-2014, στα πλαίσια της πρακτικής του, εργάστηκε στον Ειδικό Σχολείο Κωφών και Βαρήκοων Λυκόβρυσης – Πεύκης, όπου ασχολήθηκε με την συμβουλευτική σε άτομα, οικογένειες και ομάδες.

Αποτελεί επιστημονικό συνεργάτη του Orlando LGBT+ – Ψυχική Υγεία Χωρίς Στίγμα, και είναι κάτοχος της υπ’ αρ. Πρωτ. 21499/19653   βεβαίωσης για την άσκηση του επαγγέλματος της ψυχολόγου.