Νίκος Ασπρής

Ο Νίκος Ασπρής είναι Συμβουλευτικός Ψυχολόγος, Συστημικός Θεραπευτής και Εμψυχωτής Ομάδων. Είναι κάτοχος άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Εγγεγραμμένου Ψυχολόγου (με αριθμό μητρώου 228) και εργάζεται ιδιωτικά στο Κέντρο Προσωπικής Ανάπτυξης και Ψυχοθεραπείας. ​

Ολοκλήρωσε τις πτυχιακές του σπουδές στο Τμήμα Ψυχολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια παρακολούθησε κι ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό πρόγραμμα Σπουδών (M.Sc.) στη “Κοινωνική Κλινική Ψυχολογία και Ψυχοκοινωνικών Προβλημάτων” (2100 ώρες πρακτικής άσκησης) στο Α.Π.Θ. όπου υπήρξε Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Μεταπτυχιακών και Υποψηφίων Διδακτόρων του τμήματος Ψυχολογίας του Α.Π.Θ. κατά την διάρκεια των ετών 2006-2008.


Ολοκλήρωσε το Διετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα με αντικείμενο: «Εμψύχωση Ομάδων». Η εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε από την Εταιρία για τον Κοινωνικό Αποκλεισμό και την Ψυχική Υγεία (Ε.Κ.Α.Ψ.Υ.) υπό την εποπτεία του Συστημικού Θεραπευτή Δ. Μπάσογλου. Το 2009 εντάχθηκε στο Τετραετές Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα στη Συστημική – Οικογενειακή Θεραπεία το οποίο ολοκλήρωσε τον Μάρτη του 2013. Το 2013 συνέχισε την ψυχοθεραπευτική του εκπαίδευση στο ​​Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης (Σ.Ι.Θ.) υπό την εποπτεία του Κλινικού Ψυχολόγου Τάσου Ζήση. ​

Εργάστηκε ως Επιστημονικά υπεύθυνος του Προγράμματος Απεξάρτησης και Θεραπείας Μεσόγειος, ως συντονιστής του προγράμματος “Παιδιά της διπλανής πόρτας ” που υλοποιεί η Μ.Κ.Ο PRAKSIS στη Θεσσαλονίκη και στην Μ.Κ.Ο. Ι.Ε.Α.

Στα πλαίσια της συνεχούς εκπαίδευσης και προσφοράς συνεργάστηκε με πολλές δομές ψυχοκοινωνικών παρεμβάσεων: Consortium for Street Children (Λονδίνο), Πρόγραμμα Εναλλακτικής Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ΑΡΓΩ, Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων, Δ’ τμήμα βραχείας νοσηλείας του Ψ.Ν.Θ, Κρατικό Θεραπευτήριο Λέρου, Στέγη «Νέα Ελεούσα» κ.α.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε εθνικά και διεθνή συνέδρια και έχει δημοσιεύσει άρθρα σε επιστημονικά περιοδικά και εφημερίδες.

​Το 2010 ξεκίνησε συνεργασία με τον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου στα πλαίσια του Προγράμματος “safer clubbing” και με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου ως Διδάσκων στα Τμήματα Ψυχολογίας, Κοινωνικής Εργασίας, Δημοτικής Εκπαίδευσης και Νοσηλευτικής αναλαμβάνοντας την διδασκαλία των μαθημάτων: Κοινωνική Ψυχολογία, Ψυχολογία των Φύλων, Ψυχολογία Υγείας, Εισαγωγή στην Ψυχολογία, Δυναμική Ομάδων, Εισαγωγή στην Συμβουλευτική και Τεχνικές Συμβουλευτικής

Από τον Οκτώβρη του 2012 και για δυο χρόνια εργάστηκε ως Συμβουλευτικός Ψυχολόγος στην Europa Donna Κύπρου.

Από το 2010 εργάζεται ιδιωτικά ως Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπευτής και Επιστημονικός Συντονιστής στο ΚΕ.Π.Α.ΨΥ. Αναλαμβάνοντας την παροχή υπηρεσιών ψυχολογικής υποστήριξης σε ατομικό, οικογενειακό και ομαδικό πλαίσιο. Στα πλαίσια του Κέ.Π.Α.ΨΥ. παρέχει, μαζί με συνεργάτες, τετραετή εκπαίδευση στη Συστημική Θεραπεία και Συμβουλευτική.

Παράλληλα συνέβαλε στην  δημιουργία, το σχεδιασμό και υλοποίηση δεκάδων εκπαιδευτικών  και επιστημονικών διαλέξεων (συνεργασία με καταξιωμένους ανά το παγκόσμιο επιστήμονες π.χ. Dr I. Yalom)

Κατά την τελευταία δεκαετία βρίσκεται σε συνεχή ψυχοθεραπευτική εκπαίδευση και εποπτεία, ενώ έχει συμμετάσχει σε βιωματικές αυτογνωστικές διαδικασίες συστημικής, υπαρξιακής, και γνωσιακής κατεύθυνσης.