ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Κρυσταλλία Λεοντιάδου

Κρυσταλλία Λεοντάδιου

Αποφοίτησε από  το Τμήμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. το 1998. Στην συνέχεια, ακολούθησε μεταπτυχιακές σπουδές στη:

Σχολική-Εξελικτική ψυχολογία (1998-2001, Α.Π.Θ.). Η Σχολική Ψυχολογία εξετάζει όλες τις ψυχολογικές πλευρές της μαθησιακής διαδικασίας και συστήνει τρόπους παροχής ολοκληρωμένων ψυχολογικών υπηρεσιών σε παιδιά, έφηβους και οικογένειες . Η Εξελικτική Ψυχολογία εξετάζει τα πρότυπα ανάπτυξης σε όλο το φάσμα της ζωής και προτείνει τρόπους αντιμετώπισης των αποκλίσεων της ανάπτυξης που είναι δυνατόν να ανακύψουν.

Συμβουλευτική στην Τοξικοεξάρτηση (2005-2006, ΚΕΘΕΑ, Πανεπιστήμιο California, San Diego, Τμήμα Ψυχιατρικής) όπου παρέχονται εξειδικευμένες γνώσεις για θέματα εξαρτήσεων.

Διοίκηση και τον Κοινωνικό Σχεδιασμό στον Τομέα της Τοξικοεξάρτησης (2012-2014, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, ΚΕΘΕΑ, Πανεπιστήμιο California , San Diego, Τμήμα Ψυχιατρικής), όπου παρέχονται γνώσεις  διοίκησης  και πολιτικής  φορέων απεξάρτησης.

Εκπαιδεύτηκε στη Συστημική-Οικογενειακή  Ψυχοθεραπεία για έναν χρόνο στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας Δυτικού Τομέα, μέσω του Ευρωπαϊκού Εκπαιδευτικού Προγράμματος «θεραπευτική και συμβουλευτική υποστήριξη ατόμου και οικογένειας» (2000-2001) και για τρία χρόνια  στο  Συστημικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης  (2000-2003).

Έχει ασχοληθεί με θέματα παιδικής ψυχολογίας και διαπαιδαγώγησης  καθώς έχει εργαστεί ως παιδοψυχολόγος στο Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Εφήβων της Εταιρείας Κοινωνικής Ψυχιατρικής, στο Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο του Νοσοκομείου Παπανικολάου, στο Άσυλο του Παιδιού και  στο 4ο Ειδικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Επίσης, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο της ανέθεσε την  εφαρμογή προγραμμάτων Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού σε Εκπαιδευτικές Μονάδες και σε συνεργασία με  το Κέντρο Αναφοράς Σεξουαλικών Δυσλειτουργιών, εργάστηκε σε προγράμματα σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης  εφήβων. Τέλος, συντόνιζε ομάδες  των Σχολών Γονέων του Δήμου Καλαμαριάς για δέκα χρόνια.

Παράλληλα, εργάστηκε ως ψυχοθεραπεύτρια ατόμων, οικογενειών και ομάδων σε ιδιωτικό γραφείο, ενώ έχει εμπειρία   συντονισμού ψυχοκοινωνικών δομών, καθώς αποτέλεσε συντονίστρια του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δήμου Συκεών.

Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην συμβουλευτική και ψυχοθεραπεία σε άτομα, οικογένειες και ομάδες στον τομέα των εξαρτήσεων, καθώς από το 2005 εργάζεται στον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ).

Είναι μέλος της Συστημικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Β.Ε.), μέλος της συντακτικής επιτροπής του επιστημονικού περιοδικού που εκδίδει η Σ.Ε.Β.Ε (Μετάλογος) και  εκλεγμένο μέλος της επιστημονικής επιτροπής του ΟΚΑΝΑ.  Συμμετέχει στη διοργάνωση των επιστημονικών διημερίδων της Σ.Ε.Β.Ε, έχει παρουσιάσει εργαστήρια με θεματικές που αφορούν την συστημική οπτική στην κλινική πράξη, ενώ άρθρα της έχουν δημοσιευθεί  σε επιστημονικά περιοδικά και στον Τύπο.

Επικοινωνία

+302310427642
Μόνο με Ραντεβού

Αρχείο

%d bloggers like this: